Kunstenaarscollectief KUP 11 legt zwerfvuil vast

Lelystad - Onder de titel 'Zwerfvuil Vastgelegd' exposeert Kunstenaarscollectief KUP 11 uit Lelystad van 24 april tot en met 20 mei in Theater Posa aan de Kempenaar 01-10 in Lelystad.

Met de tentoonstelling besteedt KUP 11 aandacht aan zwerfvuil, milieu, duurzaamheid, klimaat en vervuiling van de oceanen. De opening wordt zondag 24 april om 14.00 uur verricht door voorzitter Willem Vos van de stichting Vrijwillige Zwerfafvalopruimers, dijkdichter Floor Koedam en pianist Guido Meisner.

Drieluik 'Plastic Soup'

Deelnemende kunstenaars zijn Willy Fokke, Rien Nijboer, Kitty van Dijk, Guda Boelens, Dorrith Hillenbrink, Marie Thérèse van de Riet, Marijke Kienhuis, Lies Resink, Esam Alwasete, Anne Graalman en Monica Maat. De eerste in het rijtje kwam op het idee voor het thema naar aanleiding van haar drieluik 'Plastic Soup'. Ze verdiepte zich in de Plastic Soup Foundation, die zich bekommert om de 'plastic soep', plastic afval in de oceanen.

Eigen verhaal

De elf kunstenaars van KUP 11, dat dit jaar vijf jaar bestaat, hebben zo hun eigen verhaal bij het werk dat gemaakt is naar aanleiding van het thema. Ze vertellen over inspiratiebronnen, hoeveelheden zwerfvuil, evolutie en de kernramp in Fukushima in Japan in 2011 en de gevolgen daarvan.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de site van KUP 11.