Rake monoloog 'Leef!' over ziekte en zingeving in Meerpaal (trailer)

Dronten - Eerst was er het boek en nu komt er een theatervoorstelling. 'Leef!' is vrijdag 15 april te zien in theater De Meerpaal in Dronten.

Laura Maaskant uit Emmeloord kon in het begin amper geloven dat haar gedachtegoed, dat ze in het boek 'Leef!' beschrijft, zo enthousiast wordt ontvangen dat duizenden mensen haar boek lazen en dat productiehuis Solo Stories er nu een voorstelling van brengt, gespeeld door actrice Jamie Grant. 'Leef!' is een hartverscheurend eerlijk verhaal over een jonge vrouw met kanker.

Toch nog een toekomst

Op haar vijftiende krijgt Laura Maaskant de diagnose kanker. Even lijkt een operatie in combinatie met chemokuren haar toch nog een toekomst te geven, maar als de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm opnieuw de kop opsteekt, maakt ze een opvallende keuze.
Ze kiest niet voor levensverlengende behandelingen, maar voor kwaliteit van leven.

Huwelijk met zichzelf

Laura beseft dat ze door haar ziekte nooit zal trouwen. Wel is ze trouw aan zichzelf. Omdat ze het leven nog volop wil vieren, besluit ze een huwelijk met zichzelf aan te gaan. Op de avond voor het feest neemt ze nog één keer haar speech door. ‘Leef!’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant en is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar vooral over het leven zelf.

Nauw betrokken

Laura was nauw betrokken bij de totstandkoming van 'Leef!'. 'Ik woonde repetities en try-outs bij. Met regisseur Benno Hoogveld en scriptschrijver Marc Veerkamp heb ik het script intensief doorgenomen, om het zoveel mogelijk in lijn met mijn verhaal te laten verlopen.'

Reserveren

Kaarten zijn te reserveren aan de theaterkassa op het Serviceplein in De Meerpaal, telefonisch via nummer 0321-388770 of via de website van De Meerpaal.