'Koningin Máxima' geeft startsein voor bouw MFA Warande (fotoreportage)

Lelystad - De bouw van het multifunctionele gebouw, waar het integraal kindcentrum (IKC) Warande onderdeel van is, is vandaag in Lelystad gestart. Het kindcentrum neemt in 2017 zijn intrek in het nieuwe gebouw.

Wethouder Ed Rentenaar verrichtte samen met de kinderen én een lookalike van Koningin Máxima de officiële handeling door een tekening op een heipaal te schilderen waarna het heien begon.

Ter voorbereiding op de start van de bouw hebben alle kinderen van IKC Warande met verf een tekening mogen maken op een aantal heipalen. Zo zijn symbolisch alle kinderen betrokken bij de bouw en staat hun ‘handtekening’ letterlijk onder het nieuwe gebouw.

(Lees verder na de vraag)

980

Goede huisvesting is belangrijk voor goed onderwijs

De wethouder is blij dat met deze start de MFA Warande wordt gerealiseerd: 'Een goede huisvesting is een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs, want een passend en adequaat onderwijsgebouw ondersteunt en stimuleert goed onderwijs. Hierbij wil ik ook benadrukken dat dit gebouw in gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen ontworpen is. En ik ben blij dat met de start van vandaag,  MFA Warande gerealiseerd wordt'.

Opgroeien in verbondenheid

IKC Warande is een integraal kindcentrum waar kinderopvang (SKL Kinderopvang) en openbaar basisonderwijs (Stichting SchOOL) als één team met elkaar werken aan de ontwikkeling van de kinderen van 0 tot 13 jaar.

(Lees verder na de fotoreportage)

 

Integraal directeur Hans Faust spreekt vol enthousiasme over waar IKC Warande voor staat. 'Kinderen krijgen de kans doelgericht te werken in een omgeving vol warmte en geborgenheid . Bij ons kun je je talenten optimaal ontplooien. Je ontmoet andere kinderen, ouders en medewerkers zodat je kunt leren van elkaar om zo samen op ontdekkingsreis te gaan. Het nieuwe gebouw is iets waar de kinderen én het team erg naar uitkijken nu de huidige locatie te krap is. Voor ons kan het niet snel genoeg gaan'.

Goed bouwen blijft teamwork

Nijhuis Bouw B.V. vestiging Noord slaat in totaal 180 heipalen om het multifunctionele centrum te kunnen bouwen. Projectleider Jan Heite geeft aan dat goed bouwen altijd teamwork blijft: 'Samenwerken met gemeente en de mensen van het kindcentrum is heel belangrijk'.

Het gebouw wordt in het voorjaar van 2017 opgeleverd. Daarna vindt de inrichting plaats, zodat de kinderen kunnen verhuizen naar het nieuwe multifunctionele gebouw.

Naast het IKC is STEL (Stichting Eerste Lijns Zorg) met een huisartsenpost aanwezig in de MFA en organiseert Welzijn Lelystad een beperkt aanbod aan activiteiten.