Bezoeker kan zelf programma Uit-jeTent samenstellen

Emmeloord - Het Uit-jeTent-festival in de Noordoostpolder maakt zich op voor de zesde editie. Op de vernieuwde website kunnen bezoekers zelf hun persoonlijke programma samenstellen.

Van activiteit tot verblijf: mensen kunnen zelf kiezen wat ze in hun 'rugtas' stoppen. Het uit-jeTent weekend vindt plaats van 2 tot en met 6 juni in Noordoostpolder.

Compleet programma

Wakker worden tussen de fruitbomen of in slaap vallen bij een knisperend kampvuurtje midden in een donker bos. De organisatie van Uit-jeTent festival biedt weer een compleet programma aan. Of bezoekers gaan voor natuur, cultuur of buitengewone creativiteit, tijdens Uit-jeTent is het allemaal te vinden op `de bodem van de zee'.

(Lees verder na de vraag)

975

Het DNA van Noordoostpolder begint bij de ontginning. Ooit maakte ingenieur Lely een tekening over hoe de polder, het nieuwe land, er uit moest gaan zien. Uit-jeTent daagt haar bezoekers uit op dezelfde meetstoel plaats te nemen en vanaf de tekentafel zelf een festival op maat samen te stellen.

`We zijn net online en het loopt nu al storm met de boekingen,' vertelt projectleider Femke van Velthoven. `We hebben na vijf jaar veel echte Uit-jeTent fans.' Alle kampeermogelijkheden staan inmiddels op de website. De activiteiten worden dagelijks aangevuld. Van Velthoven: 'We hebben er ongelofelijk veel zin in om bezoekers Noordoostpolder te laten (her)ontdekken.'

Unieke plaatsen

Uit-jeTent begon in 2011 om mensen kennis te laten maken met toeristisch-recreatief Noordoostpolder. Van 2 tot en met 6 juni kunnen mensen kamperen op unieke plaatsen, zoals op Strand Schokkerhaven of een wijngaard. En er zijn veel activiteiten op gebied van natuur, cultuur, sport, spel en food. Het Bourgondisch Bosontbijt staat wederom op het programma, maar ook kanovaren in Nagele, een kippenbillenbosparty - voor volwassenen - en het Egeländer zomeravondconcert.