Advocaat Enise B. gaat in cassatie

Echten / Lelystad - De advocaat van Enise B., Peter Plasman, gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden. Dit meldt RTV Drenthe. B. werd vorige maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar.

Enise B., trok samen met haar vriend Antonio van der P. een spoor van geweld door Nederland, De rechtbank in Assen legde in april 2015 ook 12 jaar cel op. Antonio van der P. werd toen veroordeeld tot 16 jaar cel, onder andere voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, afpersing en poging tot doodslag.

Met de politie in hun kielzog trokken trokken B. en Van der P. in februari 2014 een spoor van geweld door Drenthe, Noord-Brabant en Twente. Ze gijzelden, ontvoerden en bedreigden een groot aantal personen. Uiteindelijk werden ze op 26 februari gearresteerd in een hotel in het Duitse Schwerte. 

Hoge Raad

De zaak van B. wordt nu voorgelegd aan het hoogste rechtsorgaan van ons land. De Hoge Raad kijkt alleen hoe de lagere rechters de wet hebben toegepast. Een cassatierechter kijkt niet naar de feiten.

Wilco Drost uit Ruinen wist aan het gangsterduo te ontsnappen.