Schrijfster Greetje van den Berg is geridderd

Emmeloord - Greetje Dragt (56) uit Emmeloord, bij velen ook bekend onder haar schrijversnaam Greetje van den Berg, heeft vanavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Schrijverscarrière begint in Emmeloord

Margaretha Akke Jebbina Dragt, zoals haar volledige naam luidt, werd op 13 augustus 1959 in Zwolle geboren. Ze groeide daar op, trouwde en verhuisde in 1983 naar Emmeloord. Daar begon haar schrijverscarrière.

Eerste roman verschijnt inn 1985

Onder haar schrijversnaam Greetje van den Berg verscheen in 1985 haar eerste roman. En daar is het niet bij gebleven. Haar oeuvre telt inmiddels ruim 4 miljoen uitleningen en meer dan 500.000 verkochte exemplaren van haar werk. Dit maakt Greetje tot een topauteur.

Twee nieuwe uitgaven per jaar

Jaarlijks verschijnen twee nieuwe uitgaven van haar hand die zowel in papieren vorm en, als eBook uitkomen. Maar ook als Grootletterboek (voor slechtzienden en mensen met een leeshandicap). Haar werk verscheen tot dusver in 135 boekuitgaven (opgave Koninklijke Bibliotheek). Belangrijk in haar oeuvre is, dat ze naast de romantische fictie in haar boeken ook hedendaagse thema’s en levensvragen naar voren brengt.

(Lees verder na de foto)

 

Uitgebreid research

Greetje doet uitgebreid research om haar thema’s zo realistisch mogelijk neer te zetten. Haar boeken zijn daardoor van grote maatschappelijke betekenis en laten met name jongere lezers op een betrokken manier kennismaken met de hedendaagse maatschappij.

Vijftigste roman

Vanavond vond in ’t Voorhuys in Emmeloord de feestelijke boekpresentatie van haar vijftigste roman plaats. In deze maand is Greetje van den Berg eenendertig jaar schrijfster. Het eerste exemplaar van haar nieuwste roman, ‘Ogenblik’, ontving de schrijfster vanavond uit handen van Eppo van Nispen Tot Sevenaer, directeur van de CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) te Amsterdam.