Stationsplein
Door Kees Bakker

Als je niets probeert, gebeurt er nooit wat

Lelystad - De Dutch Match Cup in Bataviahaven, die Lelystad op de kaart had moeten zetten als watersportstad en zeilbedrijvigheid had moeten brengen, gaat nu na één editie ten onder.

Afspraken voor in ieder geval vijf edities blijken niets waard, toen de hoofdsponsor vorig jaar failliet ging en de nieuwe sponsor nieuwe eisen stelt.

Goedkoop

Zoals wel vaker wanneer iets mislukt, reageren veel mensen in de trend van ‘Zie je wel?’ en ‘Er lukt ook niets in Lelystad’. Een beetje een goedkope reactie. Als je nooit iets probeert, zal er ook nooit wat gebeuren. En ja, als je wel wat probeert, mislukt er ook wel eens iets. Het idee van Bataviahaven als thuishaven voor de Match Race is prima. En dat het de gemeenschap geld heeft gekost, is ook waar. Dat het niet lukt, is buitengewoon jammer. Want al was de Match Race niet zozeer als publieksevenement bedoeld, de hele stad had er toch van kunnen profiteren. Jammer dat de azijnpissers nu zelfgenoegzaam hun gelijk halen. Voor dit jaar wordt er een gemeentelijke bijdrage van honderdduizend euro teruggestort. Daar kan de gemeente wel iets moois mee doen, lijkt mij. De komende vijf jaar sportverkiezingen organiseren, bijvoorbeeld.

Lees ook: Dutch Match Cup gaat niet door