Stationsplein
Door Kees Bakker

Beweging

Dronten - Dat de aanvraag voor het huisvesten van arbeidsmigranten in een bedrijfspand aan de Morinel in Dronten wordt gehonoreerd, mag nauwelijks een verrassing heten.

Invallend wethouder Nico Verlaan heeft al aangekondigd er weinig tegen te kunnen doen, zo lang de aanvraag voldoet aan het door de gemeente vastgestelde beleid. Dat het verzet blijft aanhouden, is ook geen verrassing.

Aardig gebaar

Het is een aardig gebaar dat het aantal te huisvesten arbeidsmigranten wordt teruggebracht van 48 naar 32, maar dat zal het verzet niet breken. Ook het feit dat er nu wordt gesproken over een op te richten klankbordgroep met en voor omwonenden, zal het verzet niet breken. Daarvoor is er qua communicatie vanaf het begin teveel fout gegaan.

Teveel haken in het zand

De kans is overigens groot dat als de plannen voor de rechter niet sneuvelen, na een jaar of langere periode zal blijken dat de angst voor welke vorm van overlast dan ook, ongegrond bleek. Of de klankbordgroep dan alsnog akkoord zal gaan met uitbreiding naar 48 arbeidsmigranten? Ik betwijfel het. Er staan teveel hakken in het zand en dat mogen vrijwel alle betrokkenen zichzelf kwalijk nemen. Iets handiger en met meer gevoel voor de omwonenden optreden had dat kunnen voorkomen.

Lees meer in ons dossier: Arbeidsmigranten aan De Morinel