'Durfsportcentrum' NSE komt thuis in Lelystad (video)

Lelystad – De initiatiefnemers van het Nationaal Sport en Evenementenpark zijn na een zwerftocht door de polder nu in Lelystad terechtgekomen. En dat voelt toch een beetje als thuiskomen.

Ambitieus plan

Het NSE Lelystad is een groot en ambitieus plan. Een Formule 1-circuit met daaromheen heel veel en speciaal groen, met ruimte voor allerlei sportaccommodaties voor durf- en snelheidssporten, mudruns, klimbossen, abseilen en wielersporten. Een banenmotor, met werk voor uiteindelijk 1.500 mensen. Een nationale toeristische trekpleister van jewelste.

Durfsport

Ed Wassenberg en Henk de Vries zijn de initiatiefnemers van het NSE Lelystad. Ze zijn al bijna tien jaar bezig met hun plan en blijven onverminderd enthousiast.

Omdat er maar weinig durfsportaccommodaties in Nederland zijn en bestaande accommodaties door onder andere nieuwe milieuwetgeving beperkt worden in hun exploitatie of zelfs moeten sluiten, is er dringend behoefte aan een nationaal en internationaal durfsportcentrum. En dat kan heel goed hier. Binnen de plannen van NSE Lelystad wordt voldaan aan alle milieuvoorwaarden, de internationale sporteisen en aan een goede bereikbaarheid.

Initiatiefnemers

Henk weet waar hij het over heeft: jarenlang runde hij motorzaken in Lelystad en Almere. Hij heeft zelf zo’n 15 jaar geracet en was in de jaren ‘80 meervoudig Nederlands kampioen en Grand Prix coureur in de 500 cc klasse. In de jaren ‘90 heeft Henk CRT Holland en de KNMV Cup opgezet, een succesvol bedrijf voor rijvaardigheidstrainingen en een competitie op motoren.  

Ed Wassenberg is de autosportman binnen iChallenge, is in het dagelijks leven architect en daarnaast voorzitter van de Nederlandse Autosport Bond.

(Inter)nationaal

‘Het hart van het plan is het circuit,’ legt De Vries uit. ‘Dat is Formule 1-waardig.’ Dat betekent dat er ook Formule 1-races kunnen worden gehouden. ‘Zo’n Formule 1 Grand Prix kost enorm veel geld, maar kan bijvoorbeeld wel eens in de drie jaar worden georganiseerd. Sail in Amsterdam wordt maar eens in de vijf jaar georganiseerd en is een groot succes.’

Maar er kan veel meer. ‘Er zullen op nationaal en internationaal niveau op verschillende accommodaties allerlei evenementen, rijvaardigheidsopleidingen, presentaties, incentives en testsessies worden gehouden, naast uiteraard een aantal wedstrijden in de weekenden.’

Miljoen bezoekers

Maar minstens zo belangrijk is het enorme terrein rondom het circuit. ‘Rondom het durfsportcentrum wordt een enorme groene zone aangelegd, met veel bos. Daarin kunnen ook allerlei andere durfsporten plaatsvinden, zoals de vandaag de dag immens populaire mudruns, obstacle runs, mountainbiken en diverse watersporten.’

Rondom het circuit is ook allerlei bedrijvigheid gepland. ‘Horeca, sportbedrijven een hotel en sport gerelateerde detailhandel. Dat laatste dan alleen op het gebied van de durfsporten die er plaatsvinden. Het park wat in de zomermaanden een attractiepark is met sport en evenementen moet een nationale trekker worden, een toeristische trekpleister voor heel Nederland en daarbuiten. Vandaar dat we het ‘Nationaal Sport- en Evenementenpark Lelystad hebben genoemd,’ zegt Wassenberg. ‘We mikken op meer dan een miljoen bezoekers per jaar, al ligt het break even point bij 400.000 bezoekers. Maar dat is makkelijk haalbaar.’

Duurzaam

Voor de aanleg van het bos wordt gebruik gemaakt van de kennis en kunde van Corporation MyEarth met het project “DeStelling2.0” van Ton van Oostwaard. ‘Een gebiedsinrichter met eigen doorontwikkelde beplantingen en bomen, duurzaam zogenaamd “prestatiegroen” waardoor een versnelde opname van CO2 en fijnstof ontstaat voor het zuiveren van de lucht. Hierdoor is NSE Lelystad het eerste duurzame sport- en evenementencomplex in Europa welke CO2 en fijnstof neutraal is. Daarbij zorgt de bebossing in het plan ook voor extra opvang van CO2 en fijnstof ten behoeve van het vliegveld. We zijn daarmee niet alleen energieneutraal, we kunnen Lelystad en Flevoland ook helpen bij het halen van die doelstelling,’ weet Wassenberg.

Terrein

De twee hebben hun oog laten vallen op een enorm terrein net voorbij het vliegveld, richting Harderwijk. De initiatiefnemers willen de mogelijkheden verder beoordelen en zeggen voldoende investeerders te hebben. Daar ketsten in 2013 de gesprekken met Dronten nog op af. ‘De financiering is dus niet het probleem, maar we houden de investeerders nog wel even voor onszelf. Wat wij willen, is dat de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland het plan omhelzen en met ons een samenwerking aangaan zodat wij een uitgebreid milieu en haalbaarheidsonderzoek kunnen uitvoeren. Wij zijn echt overtuigd van de haalbaarheid, maar we willen graag dat de overheden dat ook zijn. Dan kunnen we de volgende stap zetten,’ zegt Henk de Vries.

Zwerftocht

Achteraf gezien constateren de heren dat het goed is geweest dat het project in de Noordoostpolder en in Dronten niet is doorgegaan. ‘De ruimtelijke uitbreiding tot circa 2500 hectare had nooit gepast binnen deze agrarische gemeenten.  Verder is Lelystad verkeerstechnisch met het nabijgelegen vliegveld ook nog eens de beste locatie. Door de schaalvergroting, de samenwerking met corporation My Earth en de doorontwikkeling is de financiële haalbaarheid onder het plan verder toegenomen,’ is de overtuiging van de twee.

‘Natuurlijk, het is een lang gekoesterde droom,’ zegt De Vries over het enorme en ambitieuze plan. ‘Maar het mooie is dat deze droom werkelijkheid kan worden.’

www.nselelystad.nl

Videopresentatie van NSE Lelystad: