Dutch Match Cup gaat niet door

Lelystad - De Dutch Match Cup, de internationale zeilrace voor de Lelystadse kust, gaat dit jaar niet door. De organisator, Batavia Sailing Center, krijgt de organisatie niet rond.

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen binnen de World Match Racing Tour, waar de Dutch Match Cup deel van uitmaakt, bieden de Lelystadse organisatie van de Dutch Match Cup onvoldoende ruimte om de in de eerste editie gehanteerde formule met kans op succes te continueren. Dat heeft Batavia Sailing Center het college van Lelystad laten weten.

Veranderingen

In augustus 2015 werd bekend dat Batavia Sailing Center de tweede editie wilde verplaatsen van het najaar 2015 naar het voorjaar 2016. Daarmee wilde de organisatie van de Dutch Match Cup zoveel mogelijk profiteren van de veranderingen bij de World Match Racing Tour, die sinds juli 2015 in handen is van een nieuwe eigenaar.

(Lees verder onder de vraag)

884

Verplichte voorwaarden

Naar nu blijkt heeft de nieuwe eigenaar een dusdanig business model met verplichte voorwaarden geïntroduceerd, waaronder het substantieel verhogen van het prijzengeld, dat de Lelystadse organisator en licentiehouder geen mogelijkheden meer ziet om de Dutch Match Cup binnen de gestelde kaders te organiseren.

Terugvordering 100.000 euro

Het college van Lelystad vindt het jammer dat door het afgelasten van de Dutch Match Cup een groot internationaal watersportevenement voor Lelystad verloren gaat, maar heeft tegelijkertijd begrip voor het besluit van Batavia Sailing Center. De voorlopige bijdrage van 100.000 euro, die Batavia Sailing Center in mei 2015 voor de organisatie van de tweede editie van de Dutch Match Cup ontving, zal worden teruggevorderd.