Aanloopstraten Stadshart krijgen gebakken klinkers

Lelystad - De herbestrating van de aanloopstraten in het Stadshart van Lelystad is begonnen. De bestrating wordt vervangen door gebakken klinkers. Ook de fietsenklemmen, zitbanken en afvalbakken worden vervangen.

Bij gunstige weersomstandigheden worden de werkzaamheden rond half april afgerond.

De straten die op de schop gaan zijn: Florijnstraat, Poststraat, Stadhuisstraat en delen van de Neringpassage, Dukaatpassage en Reaalhof.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden aan de aanloopstraten wordt telkens een gedeelte van de betreffende straten afgesloten voor het verkeer en hulpdiensten. De toegankelijkheid voor voetgangers blijft gewaarborgd door gebruik te maken van kunststof loopschotten.

Enige overlast en ongemak kan echter niet worden uitgesloten. De hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance zijn van de werkzaamheden op de hoogte en rijden alternatieve routes.

Verhogen kwaliteit

De aanloopstraten krijgen een nieuw uiterlijk om de (beeld)kwaliteit van de openbare ruimte in het Stadshart te verhogen en om de straten aan te laten sluiten op het vernieuwde Stadhuisplein. In de straten worden dezelfde materialen gebruikt als in de Promesse en de Wissel.

De aanpak en inrichting van het Stadshart staan hoog op de agenda omdat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de beleving van het Stadshart. Het onderzoek van onafhankelijk adviseur Paul Tankink bevestigt dit. Zo wordt het vernieuwde Stadhuisplein door bezoekers van het Stadshart erg gewaardeerd.

Tegels met handjes

De 100 tegels met handjes die tijdens de opening van het Stadhuisplein zijn vervaardigd, worden tijdens de werkzaamheden verwerkt in de Stadhuisstraat. Eind april zal een speciaal moment georganiseerd worden voor de onthulling van de tegels met handjes.