FeestLokaal reikt cheques uit aan goede doelen in Dronten

Dronten - De Dorpsboerderij Dronten, het Hospice Dronten, het Betty Dekker Fonds en het Dierenpark Dronten hebben vorige week elk een cheque van 4.850 euro gekregen van FeestLokaal.

Dat is een jaarlijks feest in CultusInn van Ladies Circle Dronten en Flevoland en Ronde Tafel Dronten en Flevoland, dat gesponsord wordt door een groot aantal bedrijven uit Dronten en waarvan de opbrengst naar lokale goede doelen gaat.

(Lees verder na de vraag)

843

Goede doelen

Dorpsboerderij Dronten is een werk- en leerplek voor mensen met een verstandelijk, sociale of psychiatrische beperking die ondersteuning krijgen van Triade. In oktober 2013 werd Hospice Dronten geopend waar steun geboden wordt aan mensen in hun laatste levensfase. Het Betty Dekker Fonds komt op voor mensen in de gemeente Dronten die financieel en/of materieel een streuntje in de rug nodig hebben en niet bij reguliere instellingen terecht kunnen. Recreatiepark Dronten is een non-profit organisatie waaronder de dierenweide en het minigolfterrein in het centrum van Dronten vallen.

Van de 4.850 euro kan Dorpsboerderij Dronten het onderhoud van de paden in het wisentbos uitvoeren. Hiervoor werd door Ronde tafel 168 Lelystad al een bakfiets geregeld. Hospice Dronten kan deels aanpassingen uitvoeren aan het gebouw. Betty Dekker fonds kan met het bedrag 16 maal of vaker financiële steun bieden door middel van bijvoorbeeld aanschaf van huishoudelijke apparatuur. Recreatiepark Dronten zal de financiële steun aanwenden voor renovatie van verschillende verblijven van de dieren. Het vervangen van de daken van de dag- en nachtverblijven staat hoog op de prioriteitenlijst.

Volgende editie

De enorme opbrengst is te danken aan tal van sponsoren, die de goede doelen een warm hart toedragen en alle aanwezigen, die door het kopen van een kaartje en consumpties de opbrengst bij elkaar brachten.

Like het evenement op Facebook: Feest Lokaal. Zo blijft men op de hoogte als sponsor en/of bezoeker van een uitverkocht evenement.