Stationsplein
Door Kees Bakker

Angst

Dronten - Er is de afgelopen tijd veel geschreven over de mogelijke huisvesting van arbeidsmigranten in een bedrijfspand aan De Morinel.

Vorige week schreef ik dat de politiek geen beste beurt heeft gemaakt met het toch willen praten over de plannen, ook al heeft men er niets over te zeggen.

Angst

De weerstand in de buurt is deels gebaseerd op angst, en het is de vraag of die angst terecht is. Ik denk dat de Morinel van deze huisvesting uiteindelijk veel minder last zal hebben dan van de huizen die nu worden verhuurd aan arbeidsmigranten of studenten. Het argument van één van de tegenstanders eerder in de FlevoPost, over een voorziening voor deze mensen terwijl haar kleinkinderen moeilijk een baan kunnen vinden, is bijna stuitend: die banen waren er al. Er zijn alleen nauwelijks Nederlanders te vinden die ze willen vervullen.

Serieus nemen

Suzanne Stoop (PvdA) heeft gelijk als ze zegt dat de arbeidsmigranten iets meer respect verdienen. Tegelijk moet je de problemen daarmee niet negeren: problemen met alcohol in het verkeer en het feit dat de Morinel, Oeverloper en Grutto al veel voor de kiezen hebben gehad met studenten- en kamerverhuurpanden. Ook al is de angst niet altijd terecht, je moet 'm wel serieus nemen.

Lees meer in het nieuwsdossier: Arbeidsmigranten aan De Morinel