Volatus heeft milieuvriendelijke grafkist in collecie

Dronten - Volatus Uitvaartzorg in Dronten heeft als eerste uitvaartonderneming in Flevoland de milieuvriendelijke grafkist van Onora in haar collectie.

Karin Hofstede en Femke Verhoef-van Leeuwen van Volatus zijn erg tevreden over deze eerste biologisch afbreekbare kist ter wereld. 'De kist is onlangs geproduceerd en nieuw op de markt. Wat betreft materiaal en vormgeving sluit de eologische designkist aant op de wensen van deze tijd. Steeds meer mensen maken immers bewuste keuzes, ook als het een uitvaart betreft', aldus de uitvaartondernemers.

Natuurlijke materialen

De tot nu toe meest gebruikte kist bevat vervuilende materialen als spaanplaat, lijm en metaal. De kist van Onora is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals mais. Deze materialen zijn verwerkt in bioplastic dat als grondstof dient voor de grafkist. Bioplastic vergaat volledig in de grond en verbrandt schoon.

Kist is ook geschikt voor crematie

Naast de primeur van een grafkist uit bioplastic, betreft de kist het eerste grote product gemaakt uit dit materiaal. Tijdens de voorbereidingen naar de productie toe is er daarom veel zorgvuldigheid betracht om kwaliteit te waarborgen en zijn de grondstoffen en kist uitgebreid getest. Dit heeft er toe geleid dat de kist voldoet aan de eisen die de wet aan de kist stelt en de praktische zaken waar een uitvaartondernemer als Volatus mee te maken krijgt. Zo is de kist ook geschikt voor crematie.

Geschikt om 150 kilo te dragen

De kist bestaat uit een bodem, een deksel en acht sluitblokjes. De handgrepen zijn in bodem in een draagrand geïntegreerd. Standaard zijn de kisten extra groot en geschikt om 150 kilo te dragen.

De kist wordt geleverd met een matras en kussen van hennepvezels, het laken en tijk zijn van biologisch katoen. De kist heeft een aardekleur, tint beige en bruin.

Kijk voor meer informatie op de website van Volatus Uitvaartzorg.