Stationsplein
Door Kees Bakker

Ruilhandel

Dronten - Het is er één uit de categorie ‘Foutje, bedankt!’, maar dan wel de buitencategorie van die categorie: de provincie is vergeten Dronten mee te nemen in de plannen voor de aanleg van een nieuwe haven op Urk.

En ja, men heeft Dronten toch wel een beetje nodig, zou je denken. Een deel van de werkzaamheden voor de haven, de aanleg van een waterbreker, vindt in Drontense wateren plaats.

Per ongeluk expres

Je kunt een aardige discussie (of column) wijden aan de vraag of men Dronten per ongeluk, expres of per ongeluk expres vergeten is. Het kan ook zijn dat het eerdere enthousiasme van Dronten leidend was bij de provincie-ambtenaren in de gedachte ‘Oh, die doen wel mee’. Pijnlijk is het echter wel.

Goede verhoudingen

Het is dan ook leuk de tijdelijke wethouder Nico Verlaan te horen zeggen ‘Goede verhoudingen zijn belangrijk’. Want het één heeft natuurlijk niets met het ander te maken, maar er ligt nog een geschilletje tussen de provincie en de gemeente. Over het wel of niet toestaan van permanent wonen in Zuiderzee op Zuid. De gemeente wil dat toestaan, de provincie niet en de gemeente heeft zo iets van ‘Waar bemoeien jullie je mee?’ Ik zie een ruilhandeltje opkomen: wij werken mee aan de golfbreker als.... Of werkt dat niet zo?

Lees ook: Dronten per ongeluk vergeten in plannen provincie