Dronten per ongeluk vergeten in plannen provincie

Dronten – De provincie is ‘vergeten’ Dronten te betrekken bij de plannen voor een nieuwe haven op Urk. En dat is bijzonder, omdat er op het ‘grondgebied’ van Dronten wellicht wel een golfbreker voor de haven moet worden aangelegd.

Wethouder Nico Verlaan zal de provincie daarover dan ook aan de mouw trekken.

Speurwerk

Het foutje kwam aan het licht dankzij speurwerk van GroenLinks. Die had gezien dat Dronten wel werd genoemd in de stukken van de provincie, maar raadslid Paul Vermast kon zich niet herinneren hier ooit over gesproken te hebben in de gemeenteraad. ‘Is Dronten wel bij deze plannen betrokken?’ vroeg hij donderdag aan de wethouder.

Partner

Verlaan antwoordde dat Dronten in het verleden wel betrokken was bij de plannen, maar dat de plaats aan de vergadertafel werd verlaten toen bleek dat een nieuwe maritieme servicehaven op Urk geen activiteiten op Drontens grondgebied betekenen. ‘We hebben in het verleden gemeld dat we graag meedoen. We vinden het ook een goed initiatief.’

Verlaan was dan ook verbaasd om, net als GroenLinks, te merken dat er nu wel wordt gepraat over een golfbreker in het gebied van de gemeente Dronten. ‘Als blijkt dat het ons nu wel raakt, vind ik dat we een volwaardige partner moeten zijn, afhankelijk van wat ons gevraagd wordt.’ De gemeente Noordoostpolder is namelijk wel betrokken bij de plannen. Ook daar komt een golfbreker te liggen.

Per ongeluk (?)

‘Goede verhoudingen zijn belangrijk,’ vindt Verlaan. Daarom zal hij de provincie benaderen met de vraag ‘Waarom bent u ons per ongeluk vergeten?’