Stationsplein
Door Kees Bakker

Pleidooi voor XL en bedriegertjes

Dronten - De gemeenteraad beslist donderdag over de plannen voor Plein De Rede: of een bouwteam aan het werk kan gaan met het plein, volgens de vastgestelde randvoorwaarden.

Dat betekent meer terrassen, zitjes, groen en sfeerverlichting en een ‘bescheiden waterpartij’.

Finale klap

Maar het kan ook zijn dat het bouwteam het plan eerst nog even ter goedkeuring aan de gemeenteraad moet aanbieden. Dat levert vertraging op. Bovendien bestaat dan de kans dat de raad punten en komma’s gaat veranderen. Dat zou onhandig zijn, zeker als een definitief plan zou worden gedragen door de stakeholders als de winkeliersvereniging, ondernemers, omwonenden en organisatoren van evenementen.

Pleidooi

Maar ik wil het ook nog even opnemen voor de ‘bescheiden waterpartij’. Eerst zag ik daar helemaal niets in. Maar ik ben wel enthousiast geworden over ‘bedriegertjes’, van die spontaan opspuitende waterstralen. Kinderen en honden vinden dat geweldig. Verder hoop ik dat de plannen van XL De Ateliers, met name die over kleine mobiele winkeltjes en expositieruimtes, in het vervolg een kans krijgen. Het plein moet ten slotte ook meer gaan bruisen met evenementen en  evenementjes. Verder wens ik de gemeenteraad donderdag veel succes. En wijsheid.

Lees meer in het dossier Redeplein.

704