Hoger beroep gangsterduo: eis 12 jaar cel voor Enise B.

Regio - In hoger beroep is vandaag 12 jaar cel geëist tegen Enise B., de vrouw die in samen met haar vriend Antonio van der P. in februari 2014 een spoor van geweld trok door Nederland. In april 2015 legde de rechtbank in Assen dezelfde straf op.

Antonio Marcos van der P. kreeg toen 16 jaar cel, hij ging niet in beroep tegen het vonnis. Na een eerste beroving in het Drentse Echten, braken de twee, die de bijnaam het 'gangsterduo' kregen, in bij een woning in Meppel. De bewoonster werd bij thuiskomst overmeesterd, vastgebonden en in een voorraadkast gelegd. De vrouw moest de code van de kluis en haar pincode afstaan. Toen ze niet wilde meewerken, werd ze tot drie keer toe door Van der P. met een mes in haar been gestoken

Rooftocht

Ze werd door het duo meegenomen in de auto en achtergelaten in een bos bij het natuurgebied de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Enise B. en Van der P. vervolgden daarna hun rooftocht. Het hoger beroep ging vrijwel uitsluitend over wat er in Meppel is gebeurd. De rechtbank in Assen veroordeelde B. voor het medeplegen van een poging tot doodslag. Zij had het slachtoffer niet zelf gestoken, maar zij was wel medeverantwoordelijk aan het door Van der P. gebezigde geweld, vond de rechtbank.

Mes

B. stelde dat zij er niet bij was toen Van der P. de vrouw stak. Advocaat-generaal Leo den Hollander acht haar wel verantwoordelijk. Van der P. werd op de zitting als getuige gehoord. Ook hij zei dat B. niet in de buurt was toen hij het slachtoffer met een mes in de benen 'prikte'. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak. 

Lees meer in het dossier: Ontvoering in Meppel