Stationsplein
Door Kees Bakker

Niets doen is geen optie meer

Dronten - Het blijft een worsteling, dat van de politiek met Plein De Rede. Eerder heeft de gemeenteraad aangedrongen op een enquête naar wat de Drontenaren en bezoek van buiten willen met het plein.

Nu de uitslag van die enquête er is, heeft men echter moeite de touwtjes uit handen te geven en wil men bij een uiteindelijk plan nog wel even definitief een klap met de hamer geven. Het lijkt een beetje koudwatervrees.

Vreemd

Dat er daarbij nog partijen zijn die vinden dat er helemaal niets met het plein moet gebeuren, is begrijpelijk, maar ook vreemd. Neem de SP: die roept dat al van het begin af aan. Dat is in ieder geval rechtlijnig. Maar de situatie nu is wel een andere dan de situatie van maanden geleden. Nu is er een enquête gehouden, waarbij de Dronter bevolking in ieder geval heeft aangegeven wat men graag op het plein zou zien. Dan is het toch vreemd om nog vol te houden dat er maar beter niets met het plein moet gebeuren. Niets doen is nu volgens mij geen optie meer.

D66 roept steeds liever in mensen dan in stenen te willen investeren. Ik ben benieuwd of dat volgende week ook een voorstel oplevert waarin men het geld wil besteden aan het plan van XL De Ateliers. Geen woorden, maar daden, Foeke!

Lees meer in het dossier Redeplein.