Politie houdt nog twee verdachten overval aan

Oldemarkt - De politie heeft na onderzoek nog twee verdachten aangehouden voor de gewapende overval, gisteren op juwelier Henk Vonk in Oldemarkt.

Gisteren werden al vrij snel twee verdachten opgepakt dankzij het heldhaftige optreden van een aantal Oldemarkters onder wie Edwin Oosterga van Hof van Holland en de twee Urker visboeren Jan Anker (24) en Marco Buter (31). Zo konden een 25-jarige Rotterdammer en een 23-inwoner van Leeuwarden worden aangehouden.

Gisteravond werd de derde overvaller aangehouden. 'En er kwam nog een vierde verdachte of handlanger om de hoek kijken, die we hebben aangehouden. Zijn rol is nog niet helemaal helder', zegt politieteamchef Johan Ekkel.

Het gaat om een 21-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland en een 26-jarige man uit Leeuwarden. Eén van de verdachten is aangehouden in de gemeente Steenwijkerland en de andere verdachte is in Lelystad aangehouden door een speciale aanhoudingseenheid.

Het onderzoek van de politie naar deze gewapende overval is nog in volle gang. 

Of er een verband is met de overval maandagavond op De Pol, is niet bekend. Ekkel: 'Natuurlijk onderzoeken we dat. Want het is wel heel toevallig dat er twee gewapende overvallen binnen 12 uur in een klein gebied zijn gepleegd.' Drie gewapende mannen drongen het huis van Johan Otto aan de Generaal van de Boschweg binnen. Ze hebben de 64-jarige bewoner bedreigd en vastgebonden. De daders zijn er daarna vandoor gegaan met 'kostbaarheden'.

675