Recordaantal bezoekers voor bezoekerscentrum Waterloopbos

Marknesse - Bezoekerscentrum Waterloopbos van Natuurmonumenten verwelkomde in 2015 een recordaantal gasten. Meer dan 15.000 bezoekers namen een kijkje, een verdubbeling van het gemiddelde van de afgelopen jaren.

'Dit laat duidelijk zien dat het Waterloopbos steeds belangrijker wordt als cultuurhistorische bestemming voor bezoekers van de Noordoostpolder', aldus woordvoerder Rutger de Vries van Natuurmonumenten.

Vernieuwde expositie

'De vernieuwing van de expositie heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen', aldus een trotse boswachter Klaas Althuis. 'We krijgen veel positieve reacties op de interactiviteit van de nieuwe expositie'. Hij vervolgt: 'De vrijwillige gastheren en gastvrouwen aan de balie zorgen voor een fijne sfeer en dat voelen bezoekers direct. We zijn dan ook heel dankbaar en trots op onze vrijwilligers'.

Landelijke bekendheid

Bezoekers weten het Waterloopbos steeds beter te vinden. Uit een onlangs afgenomen enquête blijkt dat gasten niet alleen uit Flevoland en omliggende provincies afkomstig zijn, maar ook van steeds verder weg komen. Tijdens de Open Monumenten Dag in september bezochten meer dan 1500 mensen het Waterloopbos.

Aanwijzing Rijksmonument

De verwachting is dat door de aanwijzing van het Waterloopbos als Rijksmonument in 2016 het aantal gasten in het bezoekerscentrumcentrum verder zal groeien naar 20.000.