Eigenaar juwelierszaak in Oldemarkt gewond bij overval

Oldemarkt - Drie gewapende mannen hebben dinsdagochtend een overval gepleegd op juwelier Vonk in de Hoofdstraat in Oldemarkt. Twee verdachten zijn gepakt, de politie is op zoek naar de derde.

De politie is bezig met een grootscheeps onderzoek om ook de derde overvaller op te sporen. Hij heeft waarschijnlijk een vuurwapen bij zich, dus wie de man ziet wordt verzocht om 112 te bellen en niet zelf in te grijpen. Een aantal straten in Oldemarkt is afgezet en een politiehelicopter is ingezet ter ondersteuning.

Gewond

De eigenaar van de juwelierszaak is gewond geraakt. Hij is volgens politiechef Johan Ekkel op zijn hoofd geslagen met een pistool. Ambulancepersoneel heeft de eigenaar van de juwelierszaak onderzocht op eventuele verwondingen. De betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden. Het is voor de eigenaar en het personaal van juwelier Vonk extra heftig, omdat zij in november 2014 ook al het doelwit waren van een overval.

Na de overval gingen de daders er vandoor. Vier inwoners zetten vervolgens de achtervolging in. Door heldhaftig optreden zijn twee overvallers gepakt: een man (23) uit Leeuwarden op Het Slingerland, en een man (25) uit Rotterdam op de Industrieweg één is nog voortvluchtig. Bij beide mannen werd een vuurwapen of iets wat er op lijkt aangetroffen.

Het signalement van de derde overvaller luidt als volgt: getinte man met grijze capuchon. Hij rijdt in een witte bestelbus.

Eerder vannacht werd in De Pol een gewapende overval gepleegd. De verdachten van die overval zijn nog voortvluchtig.