Achtergrond: Dubbele moord slaat diepe wonden

Lelystad - De dubbele moord op de 41-jarige Manon Pieters en haar 15-jarige dochter Fleur van der Mark heeft diepe wonden geslagen.

In een stille tocht ter nagedachtenis aan de twee slachtoffers liepen vorige week woensdagavond honderden mensen mee. Burgemeester Margreet Horselenberg sprak op het schoolplein van De Rietlanden de bezoekers toe en citeerde uit brieven van vriendinnen van het vermoorde meisje.

De slachtoffers werden vorige week zondag gevonden in de kruipruimte van hun woning aan de Kinselmeerstraat, nadat de politie al enige tijd naar ze had gezocht. De politie was gealarmeerd door de zoon van het gezin, die geen contact kon krijgen met zijn moeder, stiefvader en zusje. De 37-jarige stiefvader is aangehouden als verdachte. Zijn voorarrest is vorige week donderdag met twee weken verlengd.

Buurtbewoners zeggen nooit iets te hebben gemerkt van problemen in het gezin, maar bronnen dichterbij het gezin bevestigen dat er wel degelijk problemen waren.
In het politieonderzoek naar de moord is dinsdag ook onderzoek gedaan in de woning van de vader van de verdachte, die even verder in de Kinselmeerstraat woont. De verdachte verbleef daar geregeld.

Op de school van het jongste slachtoffer, De Rietlanden, heerst vooral verslagenheid en ongeloof. De school heeft op internet een speciale in memoriumpagina voor haar ingericht en op school een herdenkingsruimte. `Dit tragische bericht heeft ons in het hart getroffen en klasgenoten, andere leerlingen en onze medewerkers zijn verdrietig en verslagen. We hebben Fleur leren kennen als een lief, sociaal en hardwerkend meisje dat altijd voor iedereen klaarstond, veel vrienden had en positief in het leven stond. Dit schooljaar zou Fleur eindexamen doen en een volgende stap gaan zetten in haar schoolcarrière,' valt er te lezen.

Vanmiddag was de uitvaartplechtigheid van de slachtoffers.