Zorggroep Oude en Nieuwe Land tekent contract met Zorgapotheek

Steenwijkerland - Met ingang van december 2015 heeft de Zorgapotheek de gehele farmaceutische zorg voor deze cliënten van Zorggroep Oude en Nieuwe Land op zich genomen

In oktober tekenden Frank Kodden (MBA-Z), voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Reint Lindenberg, Algemeen Directeur van Zorgapotheek in Berkel en Rodenrijs, een overeenkomst voor de farmaceutische zorg aan verpleegzorg cliënten van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. .

Veiligheid rond medicatie en de risico’s daarvan voor kwetsbare mensen is landelijk een belangrijk thema. Vanuit haar visie op Betrokken zorg heeft Zorggroep Oude en Nieuwe Land daarbij een partner gezocht die actief mee wil doen en verantwoordelijk neemt op dit thema. Na een gedegen aanbestedingsproces, is de keuze gevallen op een samenwerking met de Zorgapotheek; een organisatie die farmaceutische zorg levert, toegespitst op de specifieke vragen vanuit de cliënten en medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Naast het correct en tijdig aanleveren van medicatie neemt de Zorgapotheek actief deel in de ‘Centrale Commissie Farmaceutische Zorg’, om structureel te werken aan kwaliteit en veiligheid.

Elektronisch voorschrijven en verantwoorden

Naast het werken met één elektronisch voorschrijfsysteem kan er over enige tijd worden overgegaan op elektronische toedienregistratie. Medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land kunnen straks op hun tablet zien welke cliënt, welke medicatie moet hebben, hoe die medicatie eruit ziet en wat de bijwerkingen zijn. En ze kunnen gelijk via de tablet aftekenen dat de medicijnen correct gegeven zijn.