Aanloopstraten Stadhuisplein worden opgeknapt

Lelystad - In navolging van de metamorfose van het Stadhuisplein worden nu ook de aanloopstraten naar het Stadhuisplein vernieuwd.

Dat doet de gemeente om de (beeld) kwaliteit van de openbare ruimte van het Stadshart verder te verhogen en te laten aansluiten op het nieuwe Stadhuisplein.

Het gaat om de aanloopstraten Florijnstraat, Poststraat, Stadhuisstraat en het laatste gedeelte van de Neringpassage. Met de renovatie wordt het ruimtelijk verband versterkt tussen het Stadhuisplein, het winkelrondje en de aanloopstraten.

De aanloopstraten in het Stadshart zijn de verbinding tussen de verschillende gebieden in het Stadshart en leiden de bezoekers vanuit de parkeergarages of parkeerterreinen naar het Stadshart.  

Gebruik zelfde materialen

Een aantal straten in het Stadshart  (Promesse, De Wissel) zijn al volgens de uitgangspunten van het Masterplan Stadshart aangelegd. Om voor een eenduidige uitstraling van de openbare ruimte te zorgen, worden voor de Florijnstraat, Poststraat, Stadhuisstraat en het gedeelte Neringpassage dezelfde materialen gebruikt als in de reeds eerder ingerichte straten. In overleg met de Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad (SOSL) is besloten om begin 2016 te starten met de werkzaamheden.

Tegels met handjes

De 100 tegels met handjes die ter gelegenheid van de opening van het  Stadhuisplein zijn vervaardigd maken onderdeel uit van de inrichting van de Stadhuisstraat en zullen bij de uitvoering van de aanloopstraten worden verwerkt.

Beleving Stadshart

De aanpak en inrichting van de openbare ruimte in het Stadshart staan hoog op de agenda omdat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de beleving van het Stadshart. De uitkomsten van het onderzoek van de onafhankelijke adviseur Paul Tankink bevestigen dit. Het Stadhuisplein heeft een metamorfose ondergaan en dit wordt door de bezoekers van het Stadshart gewaardeerd. 

Lees ook: Gemeenteraad worstelt met Stadshart