Dood Tessa van Bokhorst bestraft met acht jaar cel

Swifterbant – Acht jaar cel, tien jaar minder dan was geëist. Dat is de straf die een 35-jarige man uit Urk heeft gekregen voor de dood van Tessa van Bokhorst uit Swifterbant.

In tegenstelling tot het Openbaar Ministerie acht de rechtbank moord niet bewezen, maar gaat men uit van poging tot doodslag.

Brand doodszoorzaak

Bewezen is dat de man de 18-jarige Tessa meerdere malen met een baksteen op het hoofd heeft geslagen. Dat gebeurde in een chalet op camping Bosbad in Emmeloord, waar het meisje met haar vader verbleef. De rechtbank acht niet bewezen dat de brand, waardoor het meisje uiteindelijk omkwam, ook door de verdachte is gesticht. De politie vond haar lichaam in het uigebrandde chalet op zondag 19 oktober 2014.

Motief onbekend

Al is de straf dus tien jaar minder dan was geëist, is die voor poging tot doodslag vrij hoog. Dat komt omdat de rechtbank vindt dat de dader zeer gewelddadig en gruwelijk te werk is gegaan. Bovendien rekent men het hem aan dat hij geen duidelijkheid wil geven over het motief voor zijn misdaad. De verdachte zelf ontkent schuldig te zijn.

Het is nog niet duidelijk of het openbaar ministerie in beroep gaat tegen de uitspraak.

aarom hij dit misdrijf gepleegd heeft.