Kunstenaar licht tipje sluier op over sokkelkunst De Opstap

Emmeloord - Kunstenaar Oscar Mendlik geeft woensdagavond een toelichting op de plannen voor het kunstwerk op de nu nog lege sokkel bij fietsbrug De Overstap over de Urkervaart in Emmeloord.

Eerste impressie

Oscar Mendlik laat die avond ook een eerste impressie zien van het toekomstige kunstwerk.

Op de sokkel stond ooit het beeld van het paard zonder poten van Arthur Spronken, dat naar de Paardenmarkt is verhuisd. In overleg met de bewoners van De Zuidert is besloten het bronzen beeld van het Spelende Kind, dat naast het Muzisch Centrum staat, op de sokkel te plaatsen.

Samenwerkingsproject

Het versieren van de sokkel is een samenwerkingsproject, waar beeldhouwer en projectleider Oscar Mendlik mee aan de slag gaat in samenwerking met het Emelwerda College, ROC Friese Poort, staalbedrijf Suplacon en 3DWP.

Het gaat om een gezamenlijk project, waarbij lokale jeugd, scholen, bedrijfsleven, gemeente en waterschap betrokken zijn. Wijkplatform De Zuidert is de opdrachtgever.

Informatiebijeenkomst

Wie meer wil weten over het kunstwerk is woensdagavond 2 december welkom op de informatiebijeenkomst in buurthuis De Brulboei aan de Markenstraat 1 in Emmeloord. De presentatie begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Wil je meer weten over het kunstwerk dat we gaan plaatsen op de sokkel bij De Overstap in wijk De Zuidert? Kom dan...

Posted by Gemeente Noordoostpolder on maandag 30 november 2015