Lelystadse herinneringen ophalen in Nieuw Land

Lelystad - Herinneringen aan hoe Lelystad ooit was, worden vanmiddag volop opgehaald in Nieuw Land. De middag wordt gehouden ter ere van het 35-jarige bestaan van Lelystad.

De bijeenkomst, die nog tot 16.00 uur te bezoeken is, is op poten gezet door Nieuw Land en het team van de Facebookgroep ‘Herinner je Lelystad’. Er zijn foto’s en filmbeelden te zien en er worden rondleidingen gegeven. Bezoekers kunnen hun eigen herinneringen in de vorm van Lelystad-voorwerpen en souvenirs meenemen en tonen aan conservator André Geurts. 

De middag wordt georganiseerd bij de tentoonstelling ‘Lelystad, ideale stad’. Deze tentoonstelling laat zien hoe Lelystad er ooit, vanaf de tekentafel, moest uitzien. Lelystad, was de stad waar de vooruitstrevende idealen uit de jaren '60 en '70 konden worden vertaald.

Ook is er doorlopend een korte film over de geschiedenis van Lelystad te zien.

Herinner je Lelystad

De Facebookgroep ‘Herinner je Lelystad’ is opgericht op 1 februari 2013 en werd al snel een hype binnen Lelystad. Anno 2015 heeft de groep meer dan 7500 leden. Het team van de Facebookgroep heeft als doel om de positieve herinneringen en ervaringen van (oud-) Lelystedelingen te delen.

Wat een gezellige middag, vol herinneringen. Samen met Herinner je Lelystad?

Posted by Nieuw Land on zondag 29 november 2015