Opvarenden gezonken zeiljacht nog niet gevonden

Urk/Lemmer - Het gisteravond gezonken huurjacht op het IJsselmeer is vandaag geborgen. De twee vermiste opvarenden zijn nog niet gevonden.

Wrakstukken van het zeiljacht spoelden vandaag aan op de kust. Het gezonken deel is geborgen. De opvarenden zijn nog niet gevonden. Uit onderzoek blijkt dat het zeiljacht is gezonken door een overvaring. De Noordermeergeul, die gestremd was, is weer open.

Volgens de laatste informatie waren er twee opvarenden aan boord, meldt de Kustwacht.

Na ruim drie uur zoeken, heeft de Kustwacht gisteravond om 21.30 uur besloten de zoekactie af te ronden. Vandaag bij daglicht werd verder gezocht. Het verdere onderzoek zal door de politie uitgevoerd worden. Als het te donker is, wordt weer gestopt met zoeken. Dan wordt de zoektocht zondag vervolgd.

De Nederlandse Kustwacht in Den Helder coördineerde vrijdagavond de zoekactie, die werd opgestart naar aanleiding van een melding van een passant. Een matroos daar aan boord dacht een zinkend jacht te zien en hoorde gegil van een vrouw. De passant kon verder niets ondernemen en heeft de Kustwacht gewaarschuwd.

Volgens de KNRM betreft het een huurboot die onderweg naar Lemmer was. Het track & trace-signaal van het jacht was verloren gegaan.

Het incident speelde zich af op het IJsselmeer ten noordwesten van Rotterdamse Hoek tussen Lemmer en de Noordoostpolder. De Kustwacht zette diverse reddingsboten van de KNRM, een kustwachthelikopter, een politieboot en diverse andere schepen die hulp hebben aangeboden in.

Het slechte zicht maakte het zoeken moeilijk, meldde de KNRM. Behalve op het water werd er ook door de politie op het land gezocht. Diverse politieauto's hadden de dijk afgereden.

Volg het liveblog van de Nederlandse Kustwacht. Het twitteraccount van de Landelijke politie-eenheid (twitter.com/PolitieLE) bericht over de zoekactie.