Gemeente schenkt vijzel aan Belevenissenbos

Lelystad - Het Belevenissenbos in Lelystad krijgt een vijzel cadeau van de gemeente. De vijzel is afkomstig uit het vorig jaar gerenoveerde Zuigerplasgemaal, dat naast het Belevenissenbos ligt.

De vrijgekomen vijzel staat op de locatie naast het vijzelgemaal. Het Belevenissenbos is een speelbos voor kinderen. De vijzel uit het Zuigerplasgemaal wordt ingezet als een educatief object voor de kinderen die het speelbos bezoeken. Daarnaast wordt de werking van het gerenoveerde vijzelgemaal door middel van een bord duidelijk gemaakt aan de kinderen.

Wethouder Wout Jansen: 'Het Zuigerplasgemaal heeft een belangrijke functie als het gaat om onze waterhuishouding in het Belevenissenbos. Het ingenieuze gemaal heeft een grote educatieve waarde naast zijn eigenlijke functie. Met de vrijgekomen vijzel krijgen kinderen nu de kans om te zien hoe groot het object eigenlijk is in het Zuigerplasgemaal. Dat is leuk en educatief en past bij het thema van het Belevenissenbos. En op deze manier wordt de vijzel niet zomaar weggegooid maar nogmaals gebruikt. Dat is ook weer goed voor ons milieu. Waar ik overigens bij wil opmerken dat ik het Belevenissenbos de schatkamer van Lelystad vind'.