Biddinghuizen blij met financiering Mfg2

Biddinghuizen - Er klinkt niet vaak applaus in de gemeenteraadszaal tijdens een vergadering. Donderdag staken Biddinghuizenaren hun enthousiasme echter niet onder stoelen of banken.

Dat deden zij toen na een korte discussie in de gemeenteraad bleek dat die kan instemmen met de financiering voor het ‘Multifunctionele gebied 2’ (Mfg2).  

Tekort opgelost

In het gebied slaan de kerken (protestants en Rooms-katholiek), de vereniging Dorpsbelangen en De Meerpaal de handen ineen. Waar het educatief  centrum op dit moment scholen, bibliotheek en een peuterspeelzaal omvatten, in de tweede fase komt daar een gebouw voor beide kerken en een sportzaal bij. In dat gebouw integreren het huidige kerkcentrum De Voorhof en dorpshuis Het Koetshuis.

Financieel gat

Er was nog een financieel gat te overbruggen van 121.000 euro. Nadat de gemeente had berekend straks ook minder kwijt te zijn aan andere gebouwen in Biddinghuizen, was er nog een tekort van 19.000 euro. Maar ook daar is een oplossing voor gevonden. Dat betekent dat er nu gewerkt kan worden aan een samenwerkingsovereenkomst met de stichting die het Mfg gaat exploiteren. Daarna kan de planuitwerking plaatsvinden.

Grote tevredenheid

En dat leidde donderdag tot grote tevredenheid in de raadszaal, niet alleen bij de Biddinghuizer toehoorders op de tribune. ‘Ik ben heel erg blij met dit voorstel,’ zei Trudy Stoker (VVD), om als Biddinghuizenaar ook haar trots uit te spreken. Ook Jan Klopman (CDA) sprak als Biddinghuizenaar zijn trots en blijdschap uit. ‘En ook ik ben blij als niet-inwoner van Biddinghuizen, en trots,’ ging Paul Vermast (GroenLinks) daar dunnetjes overheen.