Glazen Huis Noordoostpolder slaat jaar over

Emmeloord - Het Glazen Huis Noordoostpolder gaat niet door dit jaar. Er komt een nieuw bestuur dat in 2016 opnieuw een glazen huis neerzet; op een andere locatie en voor lokale goede doelen.

In gesprek met 't Voorhuys

‘We gaan grondig en rigoureus te werk,’ zegt Edwin Lubben, beoogd voorzitter van het nieuwe bestuur. Het Glazen Huis stond vier jaar lang voor The Bottom; Lubben heeft de ronde koepel van ‘t Voorhuys op het oog. ‘Dat vind ik persoonlijk een mooie locatie, maar daar moeten we dus nog over in gesprek.’

Op zoek naar lokale goede doelen

Het nieuwe bestuur gaat lokale doelen uitzoeken. Het is nog niet bekend of dat er één wordt of dat het er meerdere zijn. ‘Het viel ons op dat mensen morden over het Rode Kruis. Die hebben toch geld genoeg, vroegen mensen zich hardop af. Ook hoorden we van mensen dat ze het mooi vonden als het geld in de polder zou blijven. Ik vind dat we daarnaar moeten luisteren.’

Het Glazen Huis als principe blijft overeind. Er worden wederom dj’s een paar dagen voor kerst opgesloten, die geld gaan inzamelen. ‘Het Glazen Huis 2.0,’ zegt Lubben.

'De rek was eruit'

Het huidige bestuur kondigde vorig week aan ermee te stoppen, omdat de belangstelling terug liep. ‘De rek was eruit.’ Binnenkort wordt het bestuursstokje officieel overgedragen.