Jubilerend mannenkoor galmt door stadhuis

Lelystad - Vierhonderd toeschouwers woonden zaterdag in het stadhuis het gratis concert bij van het Christelijk Mannenkoor Lelystad.

Met het concert markeerde het koor zowel het eigen 25-jarig jubileum, als het 35-jarig bestaan van de gemeente Lelystad.

Muzikale reis door bestaanstijd koor

Het mannenkoor onder leiding van dirigent Bert Moll had een gevarieerd programma samengesteld, dat in grote lijnen een muzikale reis door zijn bestaanstijd vormde. Aan het concert werkten ook Het Groot Nationaal Strijkorkest, organist Harry Hamer, pianist Jacob Schenk en sopraan Judith Sportel mee.

Vijfenzeventig leden

Het Christelijk Mannenkoor heeft momenteel 75 leden. Elk jaar wordt met Pasen en Kerst in Lelystad een concert gegeven. Daarnaast treedt het koor veelvuldig op in het land en zijn er diverse radio- en televisieoptredens geweest. Het koor heeft meerdere cd’s uitgebracht, waarvan geregeld nummers via de radio zijn te beluisteren.

Cadeau aan jubilerende gemeente

In verband met het 25-jarig bestaan van het koor vonden al een officiële receptie en een feestelijk uitje plaats. Het concert van zaterdag vormde een cadeau van het jubilerende koor aan de jubilerende gemeente en haar inwoners.

Lees ook: Christelijk Mannenkoor Lelystad geeft gratis jubileumconcert