Lelystad zet vliegveld en Flevokust in etalage op Expo Real

München - De gemeente Lelystad heeft zich de afgelopen drie dagen gepresenteerd op de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München. De focus lag vooral op Lelystad Airport en Flevokust.

Lelystad stond op de beurs als onderdeel van de Amsterdam Metropolitan Area (AMA)

Vastgoedmogelijkheden door groei luchthaven

Een grote ontwikkeling dit jaar was het Luchthavenbesluit, dat op 1 april dit jaar in werking trad. Hierin is vastgelegd dat Lelystad Airport zich gefaseerd ontwikkelt tot twin-airport van Schiphol. Naast veel werkgelegenheid resulteert dit ook in veel vastgoedmogelijkheden. Expo Real was dan ook het uitgelezen moment om de interesse vanuit de internationale investeerder te meten.

Flevokust

Naast Lelystad Airport zijn ook de ontwikkelingen rondom Flevokust interessant voor investeerders. Flevokust is een nieuw te realiseren buitendijkse overslaghaven met een binnendijks ‘nat’ industrieterrein ten noorden van Lelystad.

‘De economie trekt aan en dat merken we zeker door de genomen besluiten. Deze grote infrastructurele ontwikkelingen kunnen ook een rol gaan spelen bij de uitbreiding van Bataviahaven', aldus Carolien Gase, Senior Acquisiteur van de gemeente Lelystad.

Veel vragen over uitbreiding vliegveld

Jop Fackeldey, wethouder Economische Zaken van Lelystad, kijkt tevreden terug op Expo Real. 'Op de beurs laat Lelystad samen met andere steden uit de Amsterdam Metropolitan Area, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zien wat het in huis heeft. Er waren veel vragen over de uitbreiding van het vliegveld en de mogelijkheden die dat gaat bieden voor investeerders. Zo werd er gesproken met verschillende hotelketens en is er gesproken over het realiseren van middel-dure huurwoningen. Er zijn direct concrete afspraken gemaakt voor vervolgbezoeken aan Lelystad. Op de beurs was niet alleen goed te merken dat de economie en het investeringsklimaat aantrekt, maar ook dat Lelystad door de luchthavenontwikkeling goed in de belangstelling bij beleggers en investeerders staat’, aldus Jop Fackeldey.

Potentiële investeerders

Naast veel belangstelling voor de ontwikkeling van de luchthaven en Flevokust werden onder andere verkennende gesprekken gevoerd. Hieronder veel potentiële Duitse investeerders die mogelijkheden zoeken om in woningmarkten te investeren. In de komende weken worden de contacten die zijn opgedaan tijdens Expo Real opgevolgd.