Ruim een ton voor ontslagen topman Zorggroep

Steenwijk - Ex-topman Rutger van Soelen heeft van de in zwaar weer verkerende Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijk een ontslagpremie gekregen van 115.765 euro, bovenop zijn toch al riante salaris.

Dat staat in het recent verschenen jaarverslag van de zorginstelling. Het jaarverslag verschijnt opvallend laat.

De Zorggroep moet dit jaar 13 miljoen euro bezuinigen, om een faillissement te voorkomen. Momenteel werken er meer dan 2000 mensen bij de organisatie voor ouderenzorg in Steenwijkerland en in de Noordoostpolder. Om kosten te besparen, heeft het bedrijf eind vorig jaar 430 banen geschrapt.

Het vertrek van bestuurder Rutger van Soelen werd in januari aangekondigd. Hij was vanaf half november 2008 in dienst van de Zorggroep. In maart 2014 raakte Van Soelen in opspraak, nadat PVV Tweede Kamerlid Fleur Agema in de Kamer vragen stelde over de geruchten dat Zorggroep Oude en Nieuwe Land honderdduizenden euro's verspilde aan zweverige managementcursussen bij een bedrijf waar de vrouw van Van Soelen aan verbonden was.

Uit de jaarrekening van de Zorggroep blijkt dat Van Soelen in 2014 niet alleen 85.466 euro aan salaris meekreeg, terwijl hij tot eind juni in dienst was, maar dus ook nog 115.765 euro krijgt als 'uitkering in verband met beëindiging dienstverband.'