'Natuur in de Delta' is mooie ode aan het alledaagse dier

Dronten - Na het grote succes van de natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' werkten de makers de afgelopen maanden aan het tweede deel van de trilogie. 'Natuur in de Delta'.

Deze film, nu te zien in De Meerpaal, is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen.

Grootste kracht

De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hier stroomt de bron van het leven voor alles wat de zeearend kent. Maar hij is hier al eeuwen niet geweest en herkent haar nauwelijks; alles is nu anders. Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd, waarin we de natuur niet langer als vijand zien en zoeken naar manieren om haar immense creatieve kracht te benutten.

Dynamische wereld

De Hollandse natuur door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de vruchtbare delta met ons bevolken. Naast de zeearend is dat bijvoorbeeld de bever, net als ons barrières bouwend en geulen gravend tegen het water. Maar ook de haas, het pimpernelblauwtje en de stekelbaars laten ons de dynamische wereld boven en onder water zien.