Dutch Match Cup wordt begin juni gehouden

Lelystad – De tweede editie van de Dutch Match Cup, onderdeel van het wereldkampioenschap match racen, de World Match Racing Tour, wordt gevaren van 1 tot en met 5 juni 2016.

Locatie is de Bataviahaven Lelystad. De wedstrijden worden gevaren in catamarans M32. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt tijdens het FlevoZakenfestival op het vliegveld van Lelystad.

Oorspronkelijk stond het evenement op de kalender voor 24 tot en met 30 september, maar door de overstap naar de grotere boten, is besloten aan te sluiten bij deze voor de World Match Racing Tour belangrijke ontwikkeling. Een verplaatsing naar het voorjaar van 2016 was daarvoor noodzakelijk.

Evenals de vorige editie richt de Dutch Match Cup 2016 zich niet uitsluitend op de wedstrijden. Rond de wedstrijden wordt een programma samengesteld dat voor een brede groep bezoekers aantrekkelijk is. Veel aandacht is er net als vorig jaar voor de jeugd die kennis kan maken met de watersport. Door zelf te zeilen maar ook in ontmoeting met de mondiale topzeilers. Ook het bedrijfsleven wordt volop de mogelijkheid geboden aan te haken bij het evenement en te profiteren van de grote exposure van de Dutch Match Cup in binnen- en buitenland.

Wat ongewijzigd blijft is dat de wedstrijden voor de deur van de Bataviahaven en de Saerdam worden gevaren. Dat betekent dat het publiek de wedstrijden van zeer dichtbij kan volgen. Ook nu wordt door de organisatie van de Dutch Match Cup nauw samengewerkt met onder meer de gemeente Lelystad, City Marketing Lelystad, het Sportbedrijf Lelystad en het lokale bedrijfsleven. Met diverse lokale ondernemingen zijn inmiddels overeenkomsten gesloten voor deze samenwerking.