Natuurfilm deels opgenomen in de Wieden

Sint Jansklooster / Ossenzijl - De bioscoopfilm 'De Nieuwe Wildernis' was een groot succes. Op 21 september gaat de opvolger in première: 'Holland, Natuur in de Delta’.

Op 12 en 13 september organiseren IVN Overijssel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Nationaal Park Weerribben-Wieden een ‘sneak preview’ van deze film in samenwerking met EMS films. Tijdens deze korte voorvertoning wordt onder andere een blik geworpen op het leven onder water. Sinds het prille voorjaar zijn camerateams op locatie door heel Nederland aan het werk gegaan.

Een deel van de onderwateropnames zijn gemaakt in Nationaal Park Weerribben-Wieden, namelijk nabij Belt-Schutsloot in De Wieden. Na de film kunnen kinderen gratis zelf de onderwaterwereld van het Nationaal Park ontdekken met behulp van een schepnet en zoekkaarten.

Sneak preview

De sneak preview vindt plaats bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. De film is vanaf 11.00 uur de hele dag te zien. Meer informatie: www.hollanddefilm.nl.