Judoka Lars Kamphuis (17) gehuldigd

Dronten - In een bomvol Sportscenter Bijsterbosch in Heerde werd donderdagavond, na de training, judoka Lars Kamphuis uit Dronten gehuldigd. Lars heeft een zeer succesvol seizoen in de klasse tot 60 kg achter de rug.

Op veel grote internationale toernooien heeft hij goed gepresteerd. Hierdoor werd hij door de Judobond Nederland geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Jeugd Olympische spelen in Tbilisi, Georgië. Lars behaalde hier een bronzen medaille, wat in dit sterke veld een erg goede prestatie is.

Allereerst werd hij gefeliciteerd door zijn coach en vaste begeleider, Marc Haagsma. Deze betrok in zijn woordje ook Valeri Khabuliani, die al jaren judoot bij Judoteam Bijsterbosch en oorspronkelijk uit Georgië komt. Valeri is van grote betekenis geweest voor de reis en het verblijf in Tbilisi.

Daarna werd Lars toegesproken door Ton van Amerongen, wethouder in Dronten, die hem namens de gemeente feliciteerde met zijn prestaties. Van hem ontving Lars ook een cadeautje en een bos bloemen. Vervolgens kreeg Lars van Judoteam Bijsterbosch ook de felicitaties en een cadeautje.

Maar niet alleen Lars werd in het zonnetje gezet. Ook zijn coach Marc Haagsma kreeg uit handen van voorzitter Jan Schetters een bloemetje, voor zijn bijdrage aan de prestaties van Lars.