Ervaring keert terug bij Vovem'90

Emmeloord - Het eerste herenteam van volleybalvereniging Vovem'90 uit Emmeloord komt in het nieuwe seizoen uit in de derde divisie B. Opmerkelijk is dat veel oude bekenden terugkeren op het oude nest.

Niek Houtsma terug na negen jaar afwezigheid

Na ruim negen jaar afwezigheid is bijvoorbeeld Niek Houtsma terug. Voor de 30-jarige spelverdeler is het wennen dat er niet meer in de oude vertrouwde PWA-hal wordt gespeeld, maar hij is blij om terug te zijn. 'Ik heb er zin in. Vovem is maar net in de derde divisie gebleven en onze ambitie en doelstelling voor dit jaar is om lekker te volleyballen en te handhaven. We zullen eerst weer goed op elkaar ingespeeld moeten raken'.

'Mooie tijd in eerste divisie'

Vanwege zijn werk vertrok Houtsma in 2006 naar Amsterdam. Hij speelde aanvankelijk nog een seizoen bij Omniworld in Almere en daarna bij US in Amsterdam. 'Een mooie tijd in de eerste divisie. In 2014 werden we ongeslagen kampioen en promoveerden naar de Topklasse. We zijn terug in Emmeloord, lekker dicht bij de familie'.

Rust

Met een vader als trainer/coach ziet Hoytsma het wel zitten. 'Ik heb veel trainers en coaches gehad en weet nu wel dat mijn vader tot een van de betere behoort. Hij heeft kennis van het spelletje en straalt rust uit. Daarnaast is hij didactisch en tactisch heel sterk'.

Niet alleen Houtsma keert terug, ook Rik van Veldhuysen en Arjan Herms maken hun rentree. Van het team van vorig seizoen maken alleen Robbert Boer en Jarko Blaauw nog deel uit. Verder komt Jesse Meijkamp van Libero'99, Martijn Ubels van Set Up, Richard Koets van SVM en Robert Jan Pel van Heerenveen.