Indrukwekkende waterhindernis verrijst in Kuinderbos

Bant - De parcoursbouwers van het internationale paardensportevenement Eventing Emmeloord zijn in het Kuinderbos druk bezig met het bouwen van een indrukwekkende waterhindernis.

Het 3,5 kilometer lange parcours in het Kuinderbos telt in totaal 22 hindernissen, waaronder een boothuis, een prachtige heggencombinatie, een trakhener en een indrukwekkende watercombinatie met een schatkist op de zeebodem.

Tachtig procent van de hindernissen is gemaakt van hout uit het Kuinderbos.

Het traject gaat door bossen, open vlakten en water. De weersbestendige zandpaden zijn breed en er zijn weinig bochten. 'Het traject is speciaal aangelegd voor deze wedstrijd. Het terrein kent geen beperkingen en heeft veel potentie', vertellen de parcoursbouwers.

Eventing Emmeloord wordt gehouden van 6 tot en met 8 augustus. Het paardensportevenement bestaat uit drie onderdelen, dressuur, springen en de cross-country. De dressuurwedstrijd begint op donderdag 6 augustus om 14.00 uur en het springonderdeel wordt gehouden op vrijdag 7 augustus, aanvang 12.30 uur. Het spectaculaire onderdeel cross-country staat zaterdag op het programma. De eerste combinatie vertrekt dan om 09.30 uur.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website of de Facebookpagina van Eventing Emmeloord.

Lees ook ons speciale nieuwsdossier Eventing Emmeloord.