Alice Naber aan de start bij Eventing Emmeloord

Biddinghuizen - Top-amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is een van de deelnemers van Eventing Emmeloord. 'Deze wedstrijd heeft het in zich om uit te groeien tot een groot Europees paardensport evenement', aldus Naber.

Eventing Emmeloord vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus in het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

Internationale deelname

Ruiters uit Nederland, België en Duitsland staan aan de start van de eerste editie van de internationale eventingwedstrijd. Op vrijdag 7 augustus wordt de dressuur verreden (van 13.30 tot 17.00 uur) en op zaterdag 8 augustus staat het springen (van 9.30 tot 11.30 uur) en de cross country (van 13.30 tot 17.00 uur) op het programma.

Natuurlijke kijkerstribune

Voorzitter Theo Groen hoopt op veel publiek. 'Het is een unieke ervaring voor jong en oud. Vanaf een natuurlijke kijkerstribune overzien toeschouwers zo’n zestig procent van het traject. Daarnaast is het mogelijk om te voet langs het parcours met alle hindernissen te lopen en de deelnemers met hun paarden van dichtbij voorbij te zien komen', vertelt hij.

Het deelnemersveld bestaat uit internationale (top)ruiters, waaronder Alice Naber uit Biddinghuizen. Met haar paard Coral Estate ZamZam verschijnt ze in de CIC 1*. 'Ik zie deelname aan Eventing Emmeloord als een goede training voor mijn paard', vertelt ze.

Naber enthousiast over traject

Naber is enthousiast over het traject. 'Het Kuinderbos is een fantastische locatie. Er is veel ruimte, de zandpaden zijn breed, er zijn weinig bochten en er is maar een grondeigenaar. Deze wedstrijd heeft het in zich om uit te groeien tot een groot Europees paardensport evenement', zegt ze enthousiast.

'Paardvriendelijke hindernissen'

Eventing Emmeloord wordt dit jaar voor het eerste georganiseerd. Parcoursbouwers Peter Hasenböhler en Gerard Baauw zijn samen met een grote groep vrijwilligers en Staatsbosbeheer druk bezig om niet alleen een mooi, maar ook veilig traject te maken. 'Alle hindernissen zijn paardvriendelijk gebouwd', aldus Gerard Baauw.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website of de Facebookpagina van Eventing Emmeloord.

Benieuwd wat nu precies de spelregels van Eventing zijn? En hoe zit het met de veiligheid? Nieuwsgierig geworden en wil...

Posted by Eventing Emmeloord Kuinderbos on zondag 26 juli 2015