Babyduifjes zoeken opvang na storm

Espel - De twee babyduifjes die door de zomerstorm van afgelopen zaterdag dak- en moederloos zijn geraakt in Espel, hebben dringend hulp nodig.

Miriam Voesten uit Espel ontfermt zich sinds een paar dagen over de beestjes, maar kan wel wat extra handen gebruiken om de twee duifjes in leven te houden.

Moederduif is weggevlogen

De boom in de boerderijtuin van Voesten waarin het nest was gebouwd, brak deels af door de hevige storm. Moederduif ging er vervolgens vandoor en de twee duifjes van amper twee dagen oud verkleumden ondertussen in regen en wind.

Deze week hulp nodig

'Ik kon het na een paar uur wachten niet meer aanzien en heb ze meer dood dan levend binnen gehaald. Toen ik ze met de föhn opwarmde, kwam er weer wat beweging in.' Sindsdien zorgt Voesten trouw voor de beestjes. 'Maar ik heb zeker deze week hulp nodig. Van donderdag en zondag moet ik ze sowieso elders onderbrengen, maar waar?'

Kent u of bent u een duivenmelker of vogelexpert met opvangmogelijkheden? Mail zo snel mogelijk naar redactieemmeloord@boom.nl. Dan brengen wij u in contact met de tijdelijke 'pleegmoeder' van de babyduifjes.

Lees meer in het dossier Zomerstorm in Flevoland.