Noordoostpolder ruimt op na zomerstorm

Emmeloord / regio - De zomerstorm die zaterdag woedde in Nederland, hield ook in de Noordoostpolder flink huis. De gemeente is op dit moment druk bezig met het opruimen van afgebroken takken.

Eerst worden de doorgaande (fiets)routes vrijgemaakt van stormhout en daarna de parken en bossen, meldt de gemeente maandag.

In Emmeloord gingen diverse bomen tegen de vlakte. Zoals in de Atlantischestraat, de Drostlaan en aan de Lekstraat en Urkerweg. Daarbij vielen gelukkig geen slachtoffers.

Boswachter Harco Bergman meldde via Twitter dat een deel van de hoogste en dikste bomen is omgewaaid in zijn Kuinderbos. Zondag is de stormschade in het bos geïnventariseerd. Maandag zijn de opruimwerkzaamheden begonnen. Bergman schat hiervoor twee dagen nodig te hebben.

Rijkswaterstaat sloot de stormvloedkering Ramspol zaterdagavond om West-Overijssel te beschermen tegen het hoge water dat was ontstaan door de storm.

Pasgeboren duifjes

In Espel waaide een boom kapot waarin een nestje pasgeboren duifjes zat. Bewoonster Miriam Voesten haalde de beestjes na een paar uur tevergeefs wachten op de gevluchte moederduif naar binnen en warmde ze op. 'Iemand tips hoe ik ze moet verzorgen', vroeg ze via Facebook. De diertjes maken het goed.

Ook op de campings was de storm goed voelbaar. Op Camping de Voorst waaide menig luifeltje kapot, meldde een campinggast.

Lees meer in het dossier Zomerstorm in Flevoland.