Waningeweg dicht vanwege omgewaaide boom

Dronten - De Waningeweg in het Reve-Abbertbos bij Dronten is voorlopig voor verkeer afgesloten, meldt boswachter Roelof Duijff van Het Flevo-landschap. Een grote boom verspert de weg.

Als gevolg van de zomerstorm van afgelopen zaterdag liggen er veel bomen over paden en wegen. Duijff: 'Wandelen en fietsen kan gevaarlijk zijn. Let op gevaarlijke hangende takken en bomen die nog kunnen vallen'.

Opruimen kan nog wel even duren

Medewerkers van Het Flevo-landschap zijn op dit moment volop aan het werk met het opruimen van de stormschade. Dat kan nog wel even duren.

Het Flevo-landschap roept bezoekers van zijn gebieden op niet buiten de grotere, al schoongemaakte paden te gaan en extra alert te zijn op vallende takken. 'Met het voorspelde weer van maandag en dinsdag (zware regenbuien) is het goed mogelijk dat takken, die door de wind zijn getroffen maar nog wel aan de boom zitten, alsnog naar beneden komen. Doordat het blad aan de bomen zit, zijn de takken extra zwaar en gevoelig voor wind'.

Schokkerbos niet ongeschonden

Ook het Schokkerbos bij Schokland is niet ongeschonden uit de zomerstorm gekomen. Beheerder Roelof Duijff heeft op Schokland de fietspaden vrijgemaakt.

Ook in het Knarbos is flinke stormschade. In Natuurpark Lelystad wordt hard gewerkt om alle afgevallen takken te verwijderen, zo meldt beheerder Alexander van Putten.

In Almere lijken vooral de Pampushout, het Vaartsluisbos, het Wilgeneiland en het Wilgenbos getroffen. Volgens beheerder Rob Timmerman is er ook hier geen gevaar voor het autoverkeer.

Ook in de andere Flevolandse bossen is men op dit moment druk bezig met het opruimen van stormhout. In de provincies Flevoland, Zuid-Holland en Noord-Holland is de schade in de natuur het grootst.

Lees meer in het dossier Zomerstorm in Flevoland.