Raad Lelystad voelt niets voor kinderkerstfestival

Lelystad - Een poging van vier raadsleden om de 35e verjaardag van Lelystad vrolijk af te sluiten met een kinderkerstfestival, heeft het niet gehaald in de gemeenteraad.

Het waren de raadsleden Bart Visscher (InwonersPartij), Wim Botter (Partij voor Lelystad), Jack Schoone (Leefbaar Lelystad) en Ank van Rijnsoever (Opa Plus) die een voorstel deden om aan het einde van het jaar een vierdaags kinderkerstfestival te organiseren. Met een kerstbraderie, met kraampjes voor en door verenigingen en scholen. 'Die daar zichzelf presenteren en diensten en artikelen verkopen ten behoeve van de clubkas'.

Kinderkerstparade

Voorafgaand aan de SBS Kerstparade zou er een kinderkerst- of lichtjesparade worden gehouden.

De vier wilden er 35.000 euro gemeentelijk geld voor beschikbaar stellen. 'Vijftig cent per inwoner,’ aldus Bart Visscher, die hiermee een traditie in het leven wilde roepen, om het "uit te zien groeien tot een traditioneel jaarlijks kerstevenement". Een mooie opsteker voor het Stadshart bovendien.

Meeste partijen zien plan niet zitten

De meeste partijen in de gemeenteraad zagen het echter niet zitten. ‘Er wordt gewerkt aan een integrale visie voor het Stadshart. Dan moeten wij nu niet ad hoc iets doen op dat gebied en daarmee op de stoel van Evenementen Coördinatie of de winkeliers gaat zitten,’ vond Henk Soomers (PvdA).

'Raad is geen feestcommissie'

'De gemeenteraad transformeert hiermee naar de feestcommissie ‘Ons Genoegen’. Dit is meer iets voor City Marketing. Die hebben echt nog wel wat geld om zoiets te organiseren', vond Sjaak Kruis (GroenLinks).

Visscher hoopt dat 'organisaties die iets met het idee kunnen' het evenement  nu oppakken.