Parcours Eventing in Kuinderbos is 'mooi en veilig'

Bant - 'Het Kuinderbos, waar Eventing Emmeloord in augustus wordt gehouden, is een unieke locatie’, aldus de parcoursbouwers Peter Hasenböhler en Gerard Baauw. Volgens hen is het 3,5 km lange parcours niet alleen mooi, maar ook veilig.

Het traject gaat door bossen, open vlakten en water. De weersbestendige zandpaden zijn breed en er zijn weinig bochten. 'Het traject is speciaal aangelegd voor deze wedstrijd. Het terrein kent geen beperkingen en heeft veel potentie', vertellen de parcoursbouwers.

Paardvriendelijk gebouwd

'Hindernissen die meer kunde vragen van paard en ruiter worden afgewisseld met hindernissen waar de paarden even op adem kunnen komen. Bovendien maken we gebruik van een vriendelijk profiel. Alle hindernissen zijn paardvriendelijk gebouwd', legt Baauw enthousiast uit.

Traject telt 22 hindernissen

Het traject telt in totaal 22 hindernissen, waaronder een boothuis, een prachtige heggencombinatie, een trakhener en een indrukwekkende watercombinatie met een schatkist op de zeebodem. Tachtig procent van de hindernissen is gemaakt van hout uit het Kuinderbos.

Eventing Emmeloord vindt plaats op 6, 7 en 8 augustus in het Kuinderbos. Gedurende deze drie dagen tonen nationale en internationale ruiters een verrassend schouwspel. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud. 

Kijk voor meer informatie en het programma op de website of de Facebookpagina van Eventing Emmeloord.

Eventing is vergelijkbaar met een triatlon. Perfectie in de dressuur, snel- en wendbaar in het springen en voluit dwars...

Posted by Eventing Emmeloord Kuinderbos on maandag 13 juli 2015