Dutch Match Cup verplaatst naar voorjaar 2016

Lelystad - De Dutch Match Cup in Bataviahaven is verplaatst naar het voorjaar van 2016, meldt de organisatie. Dit heeft te maken met de overname van het wereldkampioenschap Matchracen door de Zweedse onderneming Aston Harald AB.

De World Match Racing Tour (WMRT), waar het evenement in Lelystad onderdeel van uitmaakt, kwam op 1 juli in handen van de nieuwe eigenaar, onder andere bouwer van de M32 Catamaran.

Snelle M32 Catamaran

De organisatie van de Dutch Match Cup wil zoveel mogelijk profiteren van de veranderingen die deze overname met zich meebrengt. Een van de meest in het oogspringende veranderingen is het voornemen de wedstrijden van de WMRT te laten zeilen in deze snelle M32 Catamaran.

Positieve impact

'Ook voor de Dutch Match Cup zal het overstappen naar deze boten een zeer grote positieve impact hebben', aldus Joop van Diest, directeur van het Batavia Sailing Center.

Nieuwe datum

Overleg tussen betrokken partijen en het Batavia Sailing Center heeft er toe geleid dat voor de Dutch Match Cup, die aanvankelijk van 23 tot en met 27 september zou plaatsvinden, een nieuwe datum wordt gekozen. In augustus maakt de organisatie de nieuwe datum bekend.

Van Diest: 'Daarmee is de DMC ook weer terug op zijn oorspronkelijke uitgangspunt, namelijk een groot internationaal watersportevenement aan het begin van het vaar- en zeilseizoen'.

Draagvlak groeit

'De afgelopen tijd is er door de organisatie hard gewerkt om het sinds de eerste editie aanzienlijk gegroeide draagvlak voor het evenement verder te vergroten. Binnen Lelystad en omliggende regio is het enthousiasme groot; veel ondernemers zien Dutch Match Cup als hét moment om zich te profileren. Deze gesprekken blijven de komende maanden plaatsvinden om in het voorjaar zoveel mogelijk te kunnen profiteren van de veranderingen in de World Match Racing Tour', besluit Van Diest.

Doorschuiven subsidie

De organisatie heeft de gemeente Lelystad gevraagd de toegezegde subsidie voor 2015 een jaar op te schuiven. Het college van burgemeester en wethouders neemt dit verzoek na het zomerreces in beraad.

Lees ook het nieuwsdossier Dutch Match Cup.