Eventing Emmeloord zorgt voor verrassend schouwspel

Bant - Een jaarlijks terugkerend evenement in de Noordoostpolder. Dat wil de Stichting Kuinderbos Hippique bewerkstelligen met Eventing Emmeloord.

De eerste editie van het spectaculaire paardenevenement vindt plaats op 6, 7 en 8 augustus in het Kuinderbos. Gedurende deze drie dagen tonen ruim 120 internationale ruiters een verrassend schouwspel. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud.

Dressuur, springen en cross country

Eventing is te vergelijken met een triathlon en kent de onderdelen dressuur, springen en cross country. Voor deze ruitersport is het Kuinderbos de plek bij uitstek. Alle facetten zijn aanwezig. ‘Staatsbosbeheer is onze ideale partner en als groene gastheer onontbeerlijk’, vertelt Theo Groen, voorzitter van de stichting.

‘Het terrein heeft veel potentie en biedt variatie voor dier, ruiter en toeschouwer’, aldus Gerard Baauw. Hij ontwerpt de hindernissen en zet het parcours uit. ‘We gaan er een mooi schouwspel van maken. Het wordt een fantastisch evenement waar veel mensen van kunnen genieten.’

Kuinderbos is perfecte locatie

Volgens Rob Thijssen van Staatsbosbeheer is het 1200 hectare tellende bos een perfecte locatie voor een evenement als dit. ‘Het is een aanvulling op onze evenementenkalender en zorgt voor bekendheid van Noordoostpolder, Staatsbosbeheer en het Kuinderbos’, vertelt hij enthousiast.

Het feit dat het gebied internationaal op de kaart wordt gezet is een van de redenen dat Eventing Emmeloord wordt ondersteund door de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland.

Vijf- tot tienduizend bezoekers

De organisatie verwacht 5.000 tot 10.000 bezoekers en is momenteel druk bezig met de voorbereidingen.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website of de Facebookpagina van Eventing Emmeloord.

Lees ook: Eventing Emmeloord op gloednieuw crosscountry traject in Kuinderbos

Hindernissen...

Posted by Eventing Emmeloord Kuinderbos on donderdag 25 juni 2015