'Torenbosje is een aanwinst voor Dronten'

Dronten - 'Het Torenbosje is een aanwinst voor Dronten, dankzij topvrijwilligers'. Dat zei burgemeester Aat de Jonge zaterdagmorgen bij de officiële opening van het nieuwe recreatieve fietsknooppunt halverwege Dronten en Elburg.

Tijdens de opening, die De Jonge samen met Commissaris van de Koning Leen Verbeek deed, werd ook het geheim van Het Torenbosje onthuld: een kruikje met olie die daar is geboord in 1965. Want het zeven hectare grote bosje langs de Elburgerweg dankt zijn naam aan de boortoren die daar ooit stond. De geschiedenis van de plek gaat zelfs nog verder terug, want tijdens de Tweede Wereldoorlog verongelukte er een vliegtuig.

Fietsroutes

Verhalenschrijver en -verteller Gert Talens vertelde de vele aanwezigen over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Het Torenbosje is op initiatief van de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Rondom Het Greppelveld ontwikkeld tot een recreatief (fiets)knooppunt. Vanuit het Torenbosje zijn ook twee fietsroutes van respectievelijk 24 en 28 kilometer langs alle deelnemende bedrijven uitgezet.

Beleefdag Greppelveld

De opening van het Torenbosje was ook het startsein van de vierde editie van de 'Beleefdag' van ANV Rondom Het Greppelveld. Deze keer doen er liefst zestien bedrijven mee. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen.
 
De Beleefdag duurt tot 16.00 uur. Het Torenbosje ligt aan de Elburgerweg, kruising Oudebosweg. Een plattegrond met de deelnemende bedrijven en het programma kunnen hier worden gedownload.

Lees meer in het dossier Torenbosje.